Better Rates A/S er Danmarks første rigtige sociale peer-2-peer investerings – og låneplatform, hvor långivere og private låntagere kan finde sammen, for derved at opnå bedre afkast end i banken for långiveres vedkommende, og for låntageres vedkommende at opnå lavere renter på lån. Konceptet er kendt fra England og USA, hvor det har stor succes. Mest kendte er Zopa og LendingClub, hvor sidstnævnte handles på NYSE.

Peer-2-peer er overordnet set en del af den såkaldte ”deleøkonomi”, som i disse år blomstrer frem verden over. I deleøkonomien har man typisk ejerskab over en genstand, som man lejer ud til andre mod betaling i en given periode. De mest prominente eksempler herpå er AirBnB, hvor brugere kan leje deres lejlighed ud til andre brugere på platformen, og Uber, hvor man som bilejer kan agere taxi-chauffør.

På en peer-2-peer investerings – og låneplatform (formidlingsplatform) kan man som investor investere kapital i lån, som låntagere ansøger om. Man ”lejer” altså sine midler ud mod betaling. Platformen agerer formidler mellem långiver og låntager, og derved omgår man bankerne, der ellers typisk er mellemleddet i denne formidling. Sammenlignet med bankernes indlånsrente kan investorerne opnå en bedre rente på deres penge ved at investere i lån direkte udenom banken, og låntagere kan opnå en lavere rente på lånet, da peer-2-peer formidlingsplatformen er mere omkostningseffektiv end banken, som har store udgifter til personale, filialer, håndtering og regulering.

Som investor ”deler” man derfor kapital med andre brugere på platformen, og opnår samtidig bedre afkast end blot ved at lade pengene stå i banken som oftest kun tilbyder indlånsrente tæt på 0%. En peer-2-peer investerings– og låneplatform giver derfor långiver mulighed for selv at agere bank, og sammenholdt med de lave omkostninger for långiver, har låntager derfor mulighed for at låne til en lavere rente end i et typisk finansieringsinstitut.

Hos Better Rates A/S fungerer platformen således, at man opretter sig som enten långiver eller låntager. Som låntager kan man ansøge om lån via platformen. Better Rates A/S foretager en kreditvurdering af låntager, bl.a. i samarbejde med RKI/Experian, og vurderes det at låntager er kreditværdig, godkendes låneansøgningen og uploades til platformen.

Inde på platformen vil lånet blive vist til långiverne, som går sammen om at finansiere lånet. Långiver vælger selv hvor meget af lånets hovedstol vedkommende ønsker at finansiere (helt ned til 100 kr.), ligesom långiver helt kan undlade at investere i nogle lån. Tilknyttet hvert lån er en række informationer, som stilles til rådighed af bl.a. RKI/Experian og verificerede data fra Skat, som långiver kan benytte inden en beslutning tages vedr. finansiering af lånet. Långiver kan desuden se lånets hovedstol, rente, løbetid og månedlige ydelse.

Ved succesfuld finansiering af lånet udbetales lånet til låntager fra långiveres klientkonto hos Better Rates A/S. De månedlige ydelser indbetales igen til denne klientkonto, og Better Rates A/S står for administration og opkrævning af ydelserne fra låntager.

Better Rates A/S tilbyder som de eneste i Danmark en platform, hvor det er muligt som långiver (investor) at investere i kreditgodkendte lån til private. Dette sker i samarbejde med førende kreditvurderingsbureauer som f.eks. RKI/Experian, og med verificerede data på låntager fra Skat. Better Rates’s platform har undergået betydeligt udviklingsarbejde for at optimere og strømline processerne med låneformidling og administration af lån ved bl.a. at inkorporere BetalingsService og NemId-signering fra NETS. Bestyrelsen og direktionen i selskabet består af Marc Rossing, Peter Rossing og Daniel Hansen, som tilsammen har erfaring inden for ejendomsbranchen, Saxo Bank, iværksætteri samt studeret ved Copenhagen Business School inden for erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation og finansiering og regnskab.

Better Rates A/S er reguleret af Finanstilsynet, og underlagt Forbrugerombudsmandens tilsyn i henhold til Kreditaftaleloven.

Pressemeddelelse


Better Rates A/S opnår tilladelse hos Finanstilsynet

Better Rates A/S’ ledelse samt virksomhed bliver vurderet Fit & Proper og opnår tilladelse til at drive
betalingstjeneste i Danmark.

Dermed bliver Better Rates A/S den første P2P platform i Danmark med udlån til private, der opnår
tilladelse hos Finanstilsynet, og er dermed også underlagt tilsyn.

Direktør Marc Rossing om godkendelsen:

”Vi er naturligvis glade og stolte efter 2 års udvikling af virksomheden, at opnå tilladelse til at åbne vores
peer-2-peer låneplatform og vi ser frem til at kunne tilbyde både investorer og låntagere helt nye
muligheder og gennemsigtighed i en hidtil aflukket verden.”

Better Rates A/S’ låneplatform skærer banken som fordyrende mellemled væk, ved at give investorer
mulighed for at investere direkte i kreditgodkendte låntagere. På denne måde opnår investorerne bedre
afkast på deres penge end blot ved at lade pengene stå på en bankkonto til tæt på 0% i rente, ligesom
låntagerne opnår en lavere rente på lån end hos mange banker of finansieringsselskaber.

Direktør Marc Rossing udtaler: ”Dermed bliver både låntagerne og investorerne styrket ved at gå sammen.”

Med tilladelsen som betalingstjeneste med begrænset tilladelse, regner Better Rates A/S med i løbet af et
par dage at åbne op for låneplatformen og hermed tilbyde låntagere nogle af markedets billigste lån med
fast rente, og investorer et forventet afkast på mellem 4.60%-8.25% p.a.


Better Rates A/S
Vestergade 3A
1456 København K
info@betterrates.dk

Better Rates A/S Ledige stillinger:


Frontend Designer
Freelance frontend designer søges til alsidige opgaver i et nytænkende miljø.
Henvendelse til job@betterrates.dk


Marketing Manager
Ingen ledige stillinger på nuværende tidspunkt.


Studentermedhjælper
Deltids studentermedhjælper søges til praktiske opgaver. >br> Henvendelse til job@betterrates.dk


Systemudvikler
Ingen ledige stillinger på nuværende tidspunkt.

Better Rates A/S Samarbejdspartnere:

Better Rates samarbejder dagligt tæt med flere forskellige virksomheder der specialiserer sig indenfor en række områder.

Debitor Registret

Debitor Registret er et af de to største skyldnerregistre i Danmark indenfor kreditinformation og kreditvurdering af privatpersoner.


NemID

NemID er hele Danmarks Log-in og din digitale signatur.
Better Rates A/S benytter NemID til underskrift af lånedokumenter.


nets

Nets er en nordisk udbyder af betalings-, kort- og informationssystemer.
Nets håndterer de månedlige betalinger fra låntager via Better Rates A/S investeringsplatform.


Facebook

Facebook er verdens største sociale netværk og en ekstra kanal fra Better Rates A/S ud til låntagere og investorer.
Du finder vores Facebook side via dette link.


Danske Inkasso

Danske Inkasso er et af Danmarks førende inkassobureauer.
Danske Inkasso er et datterselskab under Intecredo International, hvilket betyder, at man enkelt og i et og samme system kan køre sager i flere lande.


Dansk Crowdfunding Forening

Better Rates er medlem af Dansk Crowdfunding Forening
Dansk Crowdfunding Forening har til formål at fremme fremme viden, netværk og rammevilkår indenfor alternativ finansiering
i Danmark – herunder gennemsigtighed, selvregulering og en fornuftig politisk kurs til gavn for medlemmerne.


Google Plus

Google Plus er et socialt netværk med over 30 millioner brugere og en ekstra kanal fra Better Rates A/S ud til låntagere og investorer.
Du finder vores Google side via dette link.


Evergreen DentalTandbehandling i Budapest - Better Rates A/S hjælper med finansieringen.
Spar 50-70 % på din tandbehandling og besøg tilmed Europas grønneste tandklinik! Vi sørger for hele ferien inklusive booking af fly, taxaer og 4-stjernet hotel med morgemad. Vi taler dansk og vi har prøvet det hele 1000 gange før, så du skal bare læne dig tilbage og glæde dig til at smile stort igen!

Kontakt Better Rates A/S

Send en e-mail til os
på info@betterrates.dk

Klagevejledning

Better Rates A/S
Vestergade 3A
1456 København K
CVR: 35644474